Gourmetten!

Gourmetten is iets wat heel veel mensen doen bij bijvoorbeeld kerst. Gourmetten is super gezellig en je moet alleen het snijden van vlees, vis, groente regelen. Natuurlijk moet je ook mooi de tafel dekken en nog wat andere dingen regelen om te kunnen starten. Maar het leuke is van gourmetten dat je eet en kookt tegelijkertijd. Dit is super gezellig als je dit met een grote groep doet. Normaal gesproken sta je altijd heel lang in de keuken om iets klaar te maken. Met gourmetten kun je koken en eten tegelijkertijd. Ook is een voordeel met gourmetten dat iedereen eet wat die zelf lekker vind. Zo kan het dus bijna nooit voorkomen dat iemand het niet lekker vindt. Dit is altijd een grote angst bij iemand die kookt. Wat als niemand het lekker vindt. Dit denken veel mensen als ze gaan koken. Met gourmetten is dit probleem helemaal verholpen.

Met hoeveel mensen kun je gourmetten

Met hoeveel mensen kun je gourmetten is een vraag die mensen zich vaak afvragen. Maar dit ligt aan een paar factoren. Je moet namelijk zorgen dat je een grote tafel hebt als je gaat gourmetten, je kunt namelijk niet op de grond gaan gourmetten. Je hebt verschillende gourmetstellen. Sommige gaan voor 6 personen, 8 personen of meer. Daarom is het moeilijk een inschatting hierover te geven. Ook kun je het zo groot maken als je zelf wilt weten. Dit ligt er ook aan hoeveel gourmetstellen je hebt. Als je namelijk een grote tafel hebt kun je makkelijk meer gourmetstellen er neer zetten. Hou er wel rekening mee dat je kleine kinderen niet te dicht bij een gourmetstel neerzet. Het kan namelijk flink spetteren als je hem te hard hebt staan en dat is heel erg heet

 

Verschillende mogelijkheden bij gourmetten

Bij gourmetten kun je veel verschillende dingen koken. Dit ligt ook aan welk apparaat je hebt. Bij de meeste gourmetstellen heb je een bakplaat boven op. Hier kun je allemaal dingen zoals vlees, en vis bakken. Onder de bakplaat heb je een plek waar je bakjes in kunt zetten. Dit is een zorg open oven waar je dingen in kunt laten garen. Gebruik voor vlees en vis vooral de bakplaat. En onder de bakplaat meer voor Groente en andere dingen. Ook kun je in de bakjes eronder vaak een ei bakken of pannenkoekjes voor de kleine kinderen. Dat is namelijk een grote uitdaging om die bij gourmetten er lang bij te houden.