Vroeger printte je de menukaarten van jouw restaurant gewoon thuis en stopte je ze in een plastic hoesje. Vervolgens legde je ze op de tafels en klaar was Kees. Maar tegenwoordig kan dat écht niet meer! De menukaart is immers één van de eerste dingen die je gasten zien en het moet ze enthousiast maken over de gerechten. Het is daarom heel belangrijk om jouw menukaart een beetje aandacht te geven.

Inspirerende menukaarten zorgen er niet alleen voor dat gasten meer bestellen, maar ook dat ze nog een keer terugkomen. Ze willen namelijk alle gerechten op die mooie menukaart uitproberen! Ben jij benieuwd hoe jij zo’n inspirerende menukaart ontwerpt? In dit artikel lees je waar je op moet letten.

Kies kleuren die passen bij het restaurant

Het is belangrijk dat jij je menukaart ziet als een verlenging van je restaurant. Zorg er daarom voor dat mensen de menukaart aan jouw restaurant kunnen koppelen. Dit kan op verschillende manieren, maar één van de belangrijkste is het kiezen van de kleuren. De kleuren op de menukaart moeten namelijk overeenkomen met de kleuren die je gebruikt in de rest van het restaurant.

Maak je veel gebruik van zwarte tinten? Schroom dan niet om de menukaarten te laten printen op een zwarte ondergrond. Dit is niet alleen afgestemd op de sfeer in je restaurant, maar staat ook nog eens hartstikke stoer! En vergeet ook vooral niet om je logo te laten zien op de menukaart! Hoe vaker jouw gasten het logo voorbij zien komen, hoe beter ze jouw restaurant zullen onthouden!

Let op het lettertype dat je gebruikt

Naast de kleuren is ook het lettertype heel belangrijk. Er zijn een heleboel lettertypes waar je uit kunt kiezen, maar toch zijn niet alle lettertypes geschikt voor inspirerende menukaarten. Het is van groot belang dat het lettertype vooral goed leesbaar is. Op menukaarten zul je namelijk regelmatig gebruik moeten maken van kleinere lettertjes, bijvoorbeeld om aan te geven welke ingrediënten er in een gerecht verwerkt zijn. Het is belangrijk dat ook deze kleine letters goed leesbaar blijven.

Vergeet de drankkaart én de lunchkaart niet

De menukaart is niet de enige belangrijke kaart in jouw restaurant. Steeds meer horeca-ondernemers kiezen ervoor om, naast hun reguliere menukaart, ook nog extra kaarten aan te bieden. Een specifieke lunchkaart kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat jouw gasten precies weten welke gerechten ze ’s middags kunnen bestellen. Daarnaast is een drankenkaart ook zeer populair bij veel restaurants. Op deze kaart zet je niet alleen de wijnen die je in huis hebt, maar ook de verschillende soorten bier én natuurlijk de lekkere cocktails, zodat jouw gasten kunnen proosten op een gezellige avond!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *