Benodigdheden

Bij gourmetten heb je wel een aantal benodigdheden nodig. Je hebt namelijk een gourmetstel nodig om op te gourmetten. Ook heb je een tafel nodig die groot genoeg is om met iedereen aan te zitten. Ik zou altijd aanraden om onder het gourmetstel een tafelkleed neer te leggen. Het kan namelijk gebeuren dat er gespetter van af komt. Je wilt dan dat dit niet direct op je tafel terecht komt. Vet is namelijk niet goed voor je tafel. Ook kan het voorkomen dat iemand wat laat vallen van de bakplaat. Dan is een tafelkleed altijd handig om de tafel te beschermen. Voor de rest ligt het er vooral aan welk gourmet stel je hebt. Heb je namelijk alleen een bakplaat heb je hele andere dingen nodig dan als je ook nog onder de bakplaat bakjes hebt. Daarom is het inschatten van benodigdheden erg lastig bij gourmetten

Welke eten gebruik je bij gourmetten

Om te bekijken welk eten je gebruikt bij gourmetten is het goed om te kijken wat je erg lekker vindt. En natuurlijk ook wat diegene lekker vinden met wie je gaat gourmetten. Elk vlees kan er zowat wel op. Zorg er allemaal wel voor dat je het vlees in wat kleinere stukjes snijdt. Dit zorgt er namelijk voor dat het vlees sneller gaar wordt. En ook dat je meer verschillende dingen op de bakplaat kan leggen. Je wilt namelijk niet dat er 1 stuk vlees op de bakplaat ligt en dat er daarna niets meer bij dan. Dan is het namelijk helemaal niet gezellig. Voor de rest heb je gewoon eten nodig dat je erop wilt leggen en wat je lekker vindt. Natuurlijk heb je bij gourmetten ook bakboter nodig. Dit zorgt ervoor dat het vlees goed aanbakt.

 

Schoonmaken

Voor het schoonmaken van de gourmetschotel is het belangrijk dat hij eerst goed afkoelt. Zorg ervoor dat de bakplaat helemaal schoon is voordat je hem opbergt. Er ontstaan dan schimmels die je liever niet wilt hebben op je apparaat. Daarom is het belangrijk om hem goed schoon te maken na het gebruiken. Ook is het handig om houten spatels te gebruiken. Zo kun je makkelijk het vlees en vis omdraaien. Door de houten spatels beschadig je ook niet de bakplaat. Dit zorgt ervoor dat je langer gebruik kan maken van de bakplaat. En dit is natuurlijk heel erg fijn. Als je namelijk langer er gebruik van kunt maken hoef je minder geld uit te geven voor een nieuwe.