Vlees, vis, groenten

Dit zijn de meeste producten die je gebruikt bij het gourmetten. Dit zit namelijk ook in de gerechten die je normaal dagelijks kookt. Daarom zijn dit ook de meest voorkomende producten die je eet bij gourmetten. Natuurlijk verschilt het welk vlees, vis en groente er is. Dit ligt eraan wat mensen die gaan gourmetten lekker vinden. Je hebt namelijk mensen die heel erg van vlees houden, maar ook veel mensen die van vis houden. Daarom is het goed om altijd samen met iemand boodschappen te gaan doen voor gourmetten. Zo heb je al 2 meningen van mensen wat ze willen eten. En probeer ook een beetje variatie erin te houden. Zo is de kans groot dat je kunt voorkomen dat iemand het niet lust. Natuurlijk zit er vast wel altijd iemand bij het niet lekker vindt. Maar hiermee sluit je wel de grootste groep uit. 

Budget

Het kiezen van het vlees of vis ligt ook vaak puur aan je budget. Je hebt namelijk mensen die gewoon kip halen en wat ander goedkoop vlees en hiermee gaan gourmetten. Dit is natuurlijk super lekker. En omdat die mensen gaan budget hebben voor duur vlees. Daarom kiezen ze voor goedkoper vlees. Mensen met een wat groter budget die halen dan vlees bij de slager. Dit vlees is vaak beter dan bij de supermarkt. Maar ook zeker duurder. Het vlees van de slager is vaak iets van biefstuk, Ossenhaas, en nog veel meer wat prijziger vlees. Daarom ligt het puur aan wat voor budget je er voor wilt uitgeven. Hier pas je dan ook je producten die je wilt halen op aan. Je hebt tegenwoordig ook in de periode dat er veel gegourmet wordt. Speciale gourmet pakketten bij supermarkten en slagers. Dit Is voor morgen die geen zin hebben om het allemaal zelf te gaan snijden. Dit is daarom ook een goede actie van de supermarkten en slagers.

 

Gourmetproducten kopen

De meeste mensen kopen de producten gewoon bij de supermarkt. Ze marineren de producten dan zelf. Ook snijden ze zelf de producten. Dit scheelt een hoop geld vergeleken met de slager. Alleen kost het natuurlijk wel veel meer tijd. Dat is dan ook de afweging die mensen maken als ze gaan gourmetten. Bij de supermarkt is het vlees over het algemeen ook goed. De supermarkten willen namelijk goed concurreren met de slager. En dit lukt ze in de loop van de jaren ook erg goed. Daarom zie je dat veel slagers minder omzet hebben.